Concept

Steven Concepts

doel

Perfecte, minimalistische & exclusieve uitstraling.

oplossing

logo ontwerp
webdesign

Steven kwam naar mij toe voor een nieuwe website en logo voor de BV waaronder hij zijn diensten wil samenbrengen. Dit bedrijf moet als een soort paraplumerk fungeren waaronder zijn andere merken gebracht worden. Zodoende moest het logo ansich niet de aandacht opeisen maar subtiel zijn. We hebben gekozen voor de naam Steven Concepts en van daaruit het concept verder uitgewerkt.

Het logo is gebaseerd op een typemachine afdruk waarmee we de link leggen naar tekstschrijven, wat concepten bedenken vaak is. Hierbij hebben we bewust de spatiëring tussen de letters overdreven onregelmatig gemaakt. De website heeft een minimalistische uitstraling en oogt daarbij exclusief. Het laat een raadselachtige foto zien die een bepaalde sfeer oproept. Verder is er weinig tekst en hebben we vooral typografie en exclusieve kleuren toegepast.

RGB

#ffffff

RGB

#000000

RGB

#b9b395

RGB

#6a6a6a

kleuren

Het kleurenpalet moet een chique gevoel uitstralen. Vandaar de keuze voor kleuren als zwart, wit en goud, zilver of grijs. Zwart staat voor elegantie, modern, tijdloos, exclusief. Wit straalt goed op een donkere ondergrond. Goud en zilver geven vanzelfsprekend een exclusief gevoel.