Energie

i4energy

doel

nieuwe huisstijl & website ontwerpen voor energieadviseur

diensten

logo ontwerp
grafisch ontwerp
drukwerk
webdesign
(html, CSS, WordPress)
SEO
UX
(web speed improvement)
Harm Bons leerde ik via via kennen via BNI. Een netwerkclub voor zakelijke relaties. We zijn gestart met een kennismakingsgesprek bij Van der Valk waar we zijn wensen en ideeën bespraken. Na het invullen van onze vragenlijst kon ik aan de slag met de eerste logo concepten.

Na het uitproberen van vele “professionals…” heb ik eindelijk het juiste adres voor mijn internet en social media problematiek gevonden. Bert Flier hanteert een vriendelijk beleid, komt met meerdere oplossingen en is zeer schappelijk in zijn facturatie. Eerst zorgen voor resultaat en dan pas een factuur, waar vind je dit nog?
Harm Bonsenergieadviseuri4energy

Een goed logo ontwerp ontstaat niet zomaar. Bij Bert Flier Design hebben we een gestructureerde aanpak om het creatieve proces te sturen. In dit geval zijn we begonnen met een vragenlijst

Onze Werkwijze

 1. Vragenlijst We hebben een zeer uitgebreide Questionnaire. Hierdoor snijden onze ontwerpen altijd hout! Het zorgt voor effectiviteit en voorkomt dat je na veel ontwerpen besluit dat het niet gaat werken. Zonde van jouw en onze tijd.
 2. Inspiratie moodboards Creativiteit bouwt altijd voort op wat er al was. Tenzij je God bent. We zoeken dus voorbeelden van vergelijkbare bedrijven en een mix van ideale visuals.
 3. Illustraties & Symbolen We starten met een minimalistisch, tijdloos icoon toe dat jaren meegaat.
 4. Lettertypes Daarna voegen we lettertypes toe. De meeste mensen kennen weinig verschillende lettertypes, dus hiermee maken we snel indruk.
 5. Kleuren Tot slot kiezen we een kleur. Een sterk ontwerp moet ook in zwart-wit goed werken, zodat kleur een extra dimensie toevoegt.

Typografie & Kleuren

De typografie is karakteristiek en modern, met een goede balans tussen opvallen en zakelijkheid.

We gebruikten kleuren zoals oranje, blauw en het hele spectrum ertussenin, die perfect passen bij een energiebedrijf.

PANTONE

172U

PANTONE

307U

CMYK

0000

Conceptontwikkeling

Op basis van Harm’s feedback verfijnde ik de ontwerpen tot een definitief logo. Het minimalistische ontwerp combineert een karakteristiek font met een oranje-blauw monogram, bestaande uit de i4e lettercombinatie. De oranje en blauwe kleuren suggereren warmte en energie.

Webdesign en SEO

De eerste website had een illustratieve stijl. Deze heeft een jaar of zeven online gestaan. Alleen er werd niet zoveel mee gedaan. Daarom werd het tijd om de website een nieuw design te geven en ook een betere inhoud. Actueler, meer to-the-point en passend bij zijn andere websites, dus meer fotografisch en minder illustratief. Hierdoor is het design doeltreffender, professioneler en responsive, dus goed te bekijken op mobiel. De nieuwe website kreeg een speedboost en werd geoptimaliseerd voor SEO, wat zorgt voor betere zichtbaarheid en prestaties. De focus lag op een “mobile-first approach” zorgen dat de website snel laad en dat het werkt op mobiel.

Sprak dit project je aan maar vraag je jezelf af of dit ook voor jou mogelijk is?

Misschien heb je nog een aantal bezwaren die je tegenhouden om een nieuwe huisstijl te laten ontwerpen; Zoals:

 1. Hoelang duurt het ontwerpen van een huisstijl?
  Ongeveer 1 à 2 maanden. Het ontwerpen zelf duurt niet zo lang maar klanten vergeten dat ze actief mee moeten denken en dus die tijd in moeten plannen. Daarom gaat er na een ontwerp van mij vaak wel een week voorbij voordat er een reactie komt. Dus dit is inclusief bedenktijd (incubatietijd, de tijd die jij nodig hebt om te wennen aan een origineel vooruitstrevend idee en dit te laten landen), feedbackrondes en optimalisatie tot eindresultaat.
 2. Hoe werk je?
  Zie hieronder “Hoe wij te werk gaan”.
 3. Hoeveel kost het?
  Klik hieronder op de knop “Weten wat het kost”. Dit project heeft ongeveer €3000 gekost, daarvoor heb je een originele ontworpen huisstijl en een eenvoudige moderne website in jouw huisstijl.
 4. Waarom moet ik bij jou zijn?
  Ik ben een expert op het gebied van logo design en weet dit ook te vertalen naar een goed werkende website in de complete uitgevoerde huisstijl. Heb al meer dan 50 logo’s ontworpen, op mijn homepage staan klanten logo’s waarvan de overgrote meerderheid door mij ontworpen zijn. Leuk feitje, een aantal door mij ontworpen logo’s gaan al bijna 10 jaar mee, klanten zijn nog steeds trots en tevreden op mijn creaties! Daarbij verzorg ik het totaalpakket. Ik ben ook opgeleid in Grafisch Ontwerp en Art Direction.
 5. Wat levert het me op?
  Zie 4, maar ook een representatief moderne uitstraling. Het helpt je om jezelf makkelijker te presenteren voor nieuwe leads. De drempel wordt verlaagd om contact op te nemen en je herkenbaarheid neemt toe. Kortom super waardevol als je een groter publiek wilt aanspreken of als je je juist meer op een nichemarkt wilt richten en je doelgroep beter wilt targeten.

(Nog meer) weten wat nodig is om je voor te bereiden op een nieuwe huisstijl of logo?

FAQ’s?

Ik bied expertise in zowel logo- als webdesign, met oog voor detail en optimalisatie. Wil je weten wat ik voor jou kan doen? Neem contact op via de website of LinkedIn!

Hoelang duurt het ontwerpen van een huisstijl of website?

Het ontwerpen duurt ongeveer 1 à 2 maanden. Dit komt door co-creatie, waarbij je actief meedenkt en tijd inplant voor brainstormen, feedbackrondes en het aanleveren van content.

Waarom duurt het zo lang?

De tijdsduur komt door de benodigde bedenktijd en feedbackrondes. Het doel is een origineel en vooruitstrevend ontwerp waar jij tevreden mee bent.

Wat moet ik voorbereiden voor een nieuwe huisstijl of logo?

Bij de start van een project spreek ik het liefste in real life af met koffie, dit kost een uurtje of ±1-2. Dit zorgt voor de klik en je weet wie je voor je hebt, mij, Bert Flier 😉 En plan tijd in voor brainstormen in het beginstadium van een logo ontwerpproces. Maar het grootste gedeelte hiervan komt voor mijn rekening.

Kan ik zelf de content voor de website aanleveren?

Ja, maar houd rekening met ongeveer 16-24 uur werk. Tenzij je makkelijk zelf schrijft en weet hoe je SEO geoptimaliseerde teksten schrijft. Als je dit liever uitbesteedt, kan ik het voor je verzorgen, maar jouw input blijft nodig. Per ±300 woorden reken ik één uur werk à €74,- excl. 21% BTW.

Hoe werk je?

Klik hieronder op de button: “Hoe wij te werk gaan”. Idealiter hanteren we een vaste werkwijze. Dit zorgt ervoor dat het ontwerpproces effectief en efficiënt verloopt. Als in: een duidelijke briefing vooraf zorgt voor minder feedback en wijzigingen later in het proces en is dus fijner werken.

Hoeveel kost het?

Een project zoals i4energy kost ongeveer €3000 voor een origineel huisstijlontwerp, €1500 voor het minimalistische webdesign en €1500 voor de realisatie van een moderne, goed werkende website. Met een focus op UX & SEO. (User Experience en Search Engine Optimization.) Alle prijzen excl. 21% BTW. Klik op “Weten wat het kost” voor meer informatie.

Waarom moet ik bij jou zijn?

Ik verzorg het totaalpakket. Ik ben zowel een generalist als een specialist. Ik ben een expert in logo design en weet dit ook te vertalen naar een goed werkende website (UX & SEO optimized) in de complete uitgevoerde huisstijl. Heb al meer dan 50 logo’s ontworpen, op mijn homepage staan logo’s van klanten, waarvan de overgrote meerderheid door mij ontworpen zijn. Leuk feitje, een aantal door mij ontworpen logo’s gaan al bijna 10 jaar mee, klanten zijn nog steeds trots en tevreden op mijn creaties! Ik ben ook opgeleid in Grafisch Vormgeven aan het Grafisch Lyceum Rotterdam en Art Direction aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam.

 

Wat levert het me op? (ROI)

Een moderne, representatieve uitstraling die je helpt bij het aantrekken van nieuwe leads en het verbeteren van je herkenbaarheid. Goede branding maakt je marketing effectiever en helpt je doelgroep beter te targeten.