Bezig met laden
Bert Flier Design
  • Cases
  • Contact
  • Waarom?
  • Tarieven
  • Werkwijze
  • Insights
  • Menu

inspiratie

Creatieve Flow

inspiratie
Eerst iets over flow. Flow is een begrip wat erop neerkomt dat je opgaat in je werkzaamheden op zo’n manier dat je uitgedaagd wordt op het randje van je kunnen. Dus aan de ene kant de uitdaging van het werk en aan de andere kant jouw competenties, skills en knowhow die je ultiem in kan zetten bij het (creatieve) werk.

 

Flow heeft alles te maken met energie. Met focus. Met uitdaging. Met grenzen verleggen vanaf een stabiele basis. Die basis is een dosis ervaring gecombineerd met genoeg positieve activiteiten zodat je energielevel hoog zit. Flow is moeilijk haalbaar als je in een lastige situatie zit die teveel van je eist. Dus een belangrijke voorwaarde voor flow is het opruimen van energievreters. En aan de andere kant genoeg uitdaging en energieboosters die jou optimaal laten presteren.

  1. Hoe kom je / bereik je die creatieve flow.
  2. Hoe hou je deze creatieve flow vast.

“Je kan niet tot grootse creatieve dingen in staat zijn als je het in jezelf zoekt.”

  1. Hoe bereik je creatieve flow. Door eerst in een goede stemming te komen. Bewust eerst afleiding zoeken en je niet focussen op je werk. Ik ben hier echt een meester in! Bovenstaand plaatje is deel van mijn ‘ochtendritueel’. Dat is dus een paar potjes gamen in dit geval het spel Cashflow, een paar Ted Talks luisteren en lekker op Pinterest zitten. Ik haal mijn inspiratie bewust vaak niet uit mijn eigen vakgebied maar juist uit totaal andere dingen. Vakanties, herenmode, films, lifestylegoeroes of het Google News wat speciaal op maat is en past bij mijn zoekresultaten. Je hebt dus zelf in de hand of je de dingen opzoekt die jouw geest stimuleren en prikkelen. Hierbij denk je niet bewust aan de uitdaging, maar houd je die uitdaging, vraagstuk of probleem onbewust vast om zo uit wat je aan het doen bent — afleiding en inspiratie — creatieve oplossingen te bedenken.
  2. Hoe houd je de flow vast? Door genoeg energie te houden en een ritueel te maken van hoe je tot de flow komt. Zodat je elke keer weer terug kan gaan naar die flow toestand. Weet voor jezelf waar je ‘aan’ van gaat en wat je triggert om in een creatieve bui te komen. Maak daar een lijstje van zodat je het een volgende keer makkelijker kan toepassen. Weet ook wat killing is voor jouw passie. Misschien gaat dit niet voor elk beroep op, sommige beroepen zijn vrij passieloos en saai, maar voor mensen die echt doen wat ze leuk vinden en waar ze goed in zijn geldt dit advies wel. Dus wees kritisch in wat voor werk je aanneemt. Werken voor het geld vind ik een verkeerde instelling. Geld komt altijd wel vanzelf naar je toe als je het toelaat. Werk is voor mij nu echt doen waar ik energie van krijg. Ik heb een poos gehad dat ik maar alles aannam uit een soort noodzaak voor geld, maar dat zorgt ervoor dat je soms compromissen moet sluiten om maar een opdracht te krijgen. En van compromissen word je vaak zelf niet gelukkig.
Flow afschermen.

Flow is als ik naar mezelf kijk vaak een toestand waarin je je niet bewust bent dat je erin zit totdat je er weer uit raakt. Vaak is de tijd dan voorbijgevlogen en was de energie niet te stoppen. Om te zorgen dat je niet uit je flow gaat moet je jezelf afschermen voor alles wat invloed heeft op jouw flow. Negatieve invloeden moet je dus uitschakelen. Voor mij betekent dat internet, mail en telefoon uitzetten of op stil zodat ik niet gehinderd wordt. Omdat ik vaak alleen zit word ik niet gestoord door collega’s, maar als jij die wel hebt, zorg dan dat je met het team een tijd afspreekt waarop iedereen ‘deep work’ kan doen. Verder zoek ik soms juist de ruis van een leuke creatieve koffietent op, Heilige Boontjes in Rotterdam is zo’n plek, juist die drukte maakt dat ik me goed kan focussen. Verder heb je apps als Freedom of Noisli die helpen om afleiding te blokken en ruisgeluid (white noise) te produceren.

“Wanneer je creëert vanuit die hogere dimensie ontstaan de ideeën vanuit ingeving.”

Creation state.

Voor de meeste mensen geldt dat ze ‘s ochtends het meest productiefst zijn. Zelf ben ik meer een avond of nachtdier wat betekent dat ik ‘s ochtends juist vooral dom werk doe — of mezelf opvul met inspiratie — waar ik niet teveel bij hoef na te denken. Of werk wat dus weinig creativiteit vraagt. Voor echt creatief werk creëer ik dus eerst de juiste setting. Een aantal dingen waar ik heel erg door geïnspireerd wordt en die dus mijn anker-state voor creatief werk zijn, zijn chille muziek, een alcoholisch drankje, lekker eten, in de vrije natuur en buitenlucht zijn, een warme douche nemen, films kijken, wierook branden, sigaartjes roken en soms vooral niet bezig zijn met het werk wat ik moet doen. Dit klinkt tegenstrijdig maar creativiteit komt bij mij vooral wanneer ik afleiding zoek, maar dan wel doelbewuste afleiding. Ook gebed en meditatie helpen mij om tot goede ideeën te komen. Verder heb ik standaard vaak meer dan 20 tabbladen open in mijn webbrowser en ik overdrijf niet als ik zeg dat het soms richting de 50 gaat. Het heeft dus ook te maken met inspiratie vanuit de juiste bronnen.

Een laag dieper.

Flow heeft ook alles te maken met spiritualiteit. Met zingeving. Open staan voor ingevingen van boven. Ik ken genoeg menselijke inspiratiebronnen (via YouTube) die allemaal wijzen naar iets hogers, iets buiten henzelf wat hen buitenproportioneel laat presteren. Zij noemen dit het Universum, ik noem hem God. Daarom is de link tussen geloof en scheppend bezig zijn niet zo moeilijk te leggen. God zelf is een Creator, een schepper die de schepping, het heelal gevormd heeft. Wie beter dan God kan zo mensen inspireren om te ontdekken wat buiten hun kunnen ligt maar wel voor hen beschikbaar is?

Inspiratie & flow.

Inspiratie en flow gaan mijns inziens gelijk op. Inspiratie komt van het woord inademen. Het Van Dale woordenboek geeft het woord bezieling als betekenis. Iets tot leven wekken, een ziel geven. Dit wijst terug naar God die Adam schiep. In die zin kan je scheppend werk dus herleiden tot God. Alle goede ideeën komen dus van hogerhand en ontstaan dus door ingeving. Dat je een ingeving krijgt valt dus alleen al uit het taalgebruik af te leiden op iets buiten jezelf. Daarom stel ik dat alle goede kunstenaars en mensen met een creërend beroep iets zoeken buiten zichzelf wat hen vervulling geeft. Je kan niet tot grootse creatieve dingen in staat zijn als je het in jezelf zoekt.

15 april 2019/0 Reacties/door Bert
https://bertflierdesign.nl/wp-content/uploads/2019/06/creatieve-flow.jpg 1080 1080 Bert https://bertflierdesign.nl/wp-content/uploads/2022/02/BFD-000.svg Bert2019-04-15 11:00:002022-04-10 14:17:35Creatieve Flow

Hello World!

inspiratie
Powerful messages. Meanings. Stories. What makes good motivational communication? How to leave the biggest impact on your receivers?

First some real examples.

‘That’s one small step for man, one giant leap for mankind’ Neil Armstrong

‘I Have a Dream’
Martin Luther King

‘Yes We Can’ Barack Obama

What do these messages have in common? What’s the subject of where they’re talking about? What’s the goal intended with these talks?

These messages have the inspiration of one person who wants to inspire other persons following him on his dream. If you want to lead people, you have to inspire them first. And how do you get people on the same dream? By telling them you’re one of them. you’re no different than others, but you don’t want to be the same in what you’re doing. That’s what’s getting attention. Definitely if you can tell it in simple words so everyone can easily remember your story.

These messages are about change. Movement. Getting people involved for your dream. If you can paint the future you’re willing to have you should letting your listeners believe they can have it too. The more you have in common with them, the more easily you’re getting them following you. So tell your story in simple words, tell them you’re one of them and finally that you’re dream is possible for them as well.

9 april 2018/1 Reactie/door Bert
https://bertflierdesign.nl/wp-content/uploads/2019/06/hello-world-2.jpg 1080 1080 Bert https://bertflierdesign.nl/wp-content/uploads/2022/02/BFD-000.svg Bert2018-04-09 23:55:482022-10-03 14:26:35Hello World!

Onderwerp

  • branding
  • communicatie
  • design
  • huisstijl
  • inspiratie
  • persoonlijk
  • storytelling
Popular
  • Hello World!9 april 2018 - 23:55
  • Personal Branding in Video Calls24 juni 2021 - 12:20
  • Design to Express17 juli 2018 - 13:38
Recent
  • Logo en huisstijl laten ontwerpen; info die je niet op Google...15 juni 2022 - 13:09
  • Personal Branding in Video Calls24 juni 2021 - 12:20
  • Creatieve Flow15 april 2019 - 11:00
Reacties
  • GzimIt was good and you definetely have talent for writing.1 augustus 2021 - 13:04 door Gzim
  • BertJe moet het maar durven!30 juni 2021 - 17:25 door Bert
  • BertHello World is een beroemde intro tekst van het internet....8 februari 2018 - 23:26 door Bert
Tags
beleving exclusief logo's looks luxe minimalistisch MKB modern professioneel responsive robuust stijlvol style tijdloos typografie verfijnd zakelijk zakelijke dienstverlening

Let’s Connect.

Mail    contact@bertflierdesign.nl
Bel    06 44 275 777
Bert Flier Design
Bert Flier Design
5.0
powered by Google
beoordeel ons op
js_loader
Woordmerk BertFlierDesign voor web

“Bert Flier is gespecialiseerd in tijdloze minimalistische logo’s. Op basis van een minimalistisch logo wordt de hele huisstijl uitgerold. Hierna volgt het webdesign op basis van WordPress. Ondanks dat Bert alleen werkt heeft hij een team van mede-freelancers om zich heen verzamelt. Inmiddels timmert hij alweer 11 jaar aan de weg. Kortom, hij gaat tot het uiterste om een perfecte huisstijl en website voor jouw bedrijf te ontwerpen. Hij werkt meestal vanuit huis achter zijn MacBook Pro, maar voor afspraken is hij flexibel. Wil je ook een logo dat langer meegaat dan een paar jaar? Neem dan contact op! Bert is trots op de logo’s die hij heeft mogen maken die nog steeds actueel zijn. Over vakmanschap gesproken…”

werkwijze
algemene voorwaarden
privacy beleid

Sinds 2011 tijdloze high—end merken.

Arent van ‘s-Gravesandestraat 29, 3067KA Rotterdam (postadres) | KvK 52828549 | BTW NL001283084B70 | Bank NL41BUNQ2059390419

© Bert Flier Design

Scroll naar bovenzijde

Deze cookie melding 'moet' ik laten zien maar ik laat liever een mooie website zien!

Site Werkt GoedIk haat koek

Zonder koekies is het een karig feestje!

Waarom koekies? Kan ik ook een suikervrije website krijgen?

Cookies zijn opgeslagen gegevens op jouw apparaat, zodat de website de volgende keer sneller laad.

In ons geval zijn dat grote afbeeldingen, het logo, bepaalde lettertypes en Google Analytics. Plus we krijgen dan meer te weten over onze bezoekers, zodat we onze site nog beter kunnen optimaliseren voor jou, onze bezoeker!

Wat we zien is wat voor type apparaat je gebruikt (Android, iOS, Windows, Mac, welke browser en waar je ongeveer woont). Meer dan dat achterhalen we niet, dus wees niet bang dat we alles van je weten, dat kan helemaal niet!

Mocht je geen cookies meer willen dan kun je dat handmatig zelf uitzetten. De instructie staat hieronder. Dit zorgt er wel voor dat lettertypes niet goed geladen worden en de website er lelijk uitziet.

U kunt ze blokkeren of verwijderen door uw browserinstellingen te wijzigen en alle cookies op deze website geforceerd te blokkeren.
Cookies wissen, inschakelen en beheren in Chrome

Essentiële websitecookies

Cookies zijn er niet per definitie op uit om jouw privacy gevoelige informatie te achterhalen. Dat beeld hebben mensen bij cookies.

De essentiële cookies zijn puur om afbeeldingen en bepaalde zware bestanden vooraf te laden zodat je niet lang hoeft te wachten voordat de website laad.

Wil je dat dus niet dan functioneert de website gewoon niet zoals het hoort. Oftewel, cookies weigeren is gewoon niet slim. Weiger je ze dan werkt de website niet.

Google Analytics Cookies

Deze cookies verzamelen informatie die ofwel in samengevoegde vorm wordt gebruikt om ons te helpen begrijpen hoe onze website wordt gebruikt of hoe effectief onze marketingcampagnes zijn, of om ons te helpen onze website en applicatie voor u aan te passen om uw ervaring te verbeteren.

Als u niet wilt dat we uw bezoek aan onze site volgen, kunt u tracking hier in uw browser uitschakelen (groen = aan):

Ingeladen externe bronnen

We gebruiken ook verschillende externe diensten zoals Google Webfonts, Google Maps en externe videoproviders. Aangezien deze providers persoonlijke gegevens zoals uw IP-adres kunnen verzamelen, kunt u deze hier blokkeren.

Houd er rekening mee dat dit de functionaliteit en het uiterlijk van onze site sterk kan verminderen.

Wijzigingen worden van kracht zodra u de pagina opnieuw laadt.
(groen = aan)

Google Webfonts:


Google Maps:

Vimeo & Youtube:

Privacybeleid

U kunt in detail lezen over onze cookies en privacy-instellingen op onze pagina met het privacybeleid.
Privacybeleid